Waar ben ik ?

Kwartaalfoto 2022 (eerste halfjaar)
Ongeveer elke drie maanden kiezen de leden van Interfocus een kwartaalfoto uit de foto's die in die periode op de clubavonden werden besproken.

De Interfocusleden hebben dit keer twee foto's gekozen. Ze zijn alle twee gemaakt door Frans Grommen
De eerste kwartaalfoto is algemeen.
De tweede foto was ingeleverd in het kader van thema's uit het afgelopen halfjaar (o.a. minimalisme, sport, concert, macro en bracketing).
 

Kwartaalfoto 2021 (vierde kwartaal)
Ongeveer elke drie maanden kiezen de leden van interfocus een kwartaalfoto uit de foto's die in die in periode op de clubavonden werden besproken.

Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het vierde kwartaal 2021.
Deze foto is van fotograaf Marc van Ingen

De Erasmusbrug van Rotterdam - door Rotterdammers ‘De Zwaan’ genoemd - is de afgelopen 25 jaar vanaf alle kanten en op elk moment van de dag wel gefotografeerd. Het is moeilijk om daar nog iets origineels van te maken. De skyline van de stad is er in de loop der jaren alleen maar fraaier op geworden.
Tijdens de avondschemering van een herfstdag eind oktober vorig jaar probeerde ik er ook wat van te maken. Het avondlicht was zacht, zonder uitbundig te zijn. Een gans streek neer op een meerpaal aan de Wilhelminakade. Ik had de camera op belichtingsbracketing staan en toen de vrije vogel zijn vleugels uitklapte drukte ik af voor een serie van drie. Dit is de middelste en die is precies goed, qua scherpte en licht. Een beetje geluk moet je hebben met actieffoto’s.
De zwaan en de gans van Rotterdam strijden om aandacht en voorrang, maar wat is nu het hoofdonderwerp? Dat mag ieder zelf bepalen.
(Camera Fuji X100F, ISO1600, f/3,6 1/125)


Kwartaalfoto 2021 (eerste kwartaal)

Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het eerste kwartaal 2021.
Deze foto is van fotograaf Léon Stroucken.


Kwartaalfoto 2020 (derde kwartaal)
Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het derde kwartaal 2020.
Deze foto is van fotograaf Harrie Houben.


Kwartaalfoto 2020 (tweede kwartaal)
Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het tweede kwartaal 2020.
Deze foto is van fotograaf Jan Janssen.


Kwartaalfoto 2020 (eerste kwartaal)
Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het eerste kwartaal 2020.
Deze foto is van fotograaf Harrie Houben.


Kwartaalfoto 2019 (tweede kwartaal)
Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het tweede kwartaal 2019.
Deze foto is van fotograaf Jan Janssen.

Kwartaalfoto 2019 (eerste kwartaal)
Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het derde kwartaal 2018.
Deze 'straatfoto' is van fotograaf Joost van Ingen.

 

Kwartaalfoto 2018 (derde kwartaal)
Onderstaande foto werd door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto van het derde kwartaal 2018.
Deze 'straatfoto' is van fotograaf Joost van Ingen.

Kwartaalfoto 2018 (tweede kwartaal)
Onderstaande 2 mensenfoto's met gezichtsbedekking werden door de Interfocusleden onafhankelijk van elkaar gekozen tot de foto's van het tweede kwartaal 2018.
De eerste foto is van Joost van Ingen en de tweede van Jan Janssen.


Kwartaalfoto 2018 (eerste kwartaal)

Onderstaande foto is van Joost van Ingen 
(een opname op de Kop van Zuid in Rotterdam).